Autor Wiadomość
ADMIN
PostWysłany: Śro 17:55, 14 Lis 2007    Temat postu: Sylwetka absolwenta

Sylwetka absolwenta

Celem głównym kształcenia na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka jest takie uformowanie absolwenta, aby był w stanie prowadzić samodzielnie efektywną ekonomicznie i zorientowaną pod potrzeby rynku działalność gospodarczą lub podjąć pracę najemną w zakładach produkcyjnych.

Absolwenci będą przygotowani do pracy na stanowiskach inżynierskich i zarządzania w przedsiębiorstwach przetwórstwa spożywczego, przedsiębiorstwach zajmujących się przechowywaniem i obrotem żywnością oraz żywienia człowieka.

Absolwenci na podstawach teoretycznych uzyskają wiedzę z zakresu nauk technicznych, technologicznych, ekonomicznych i żywienia człowieka. Potrafią zorganizować racjonalnie produkcję włącznie z doborem maszyn i urządzeń oraz przeprowadzić analizę ekonomiczną przedsiębiorstwa.

W trakcie studiów absolwenci zapoznają się również z treściami dotyczącymi zarządzania przedsiębiorstwem, zasadami funkcjonowania rynku czy przetwarzania danych przy wykorzystaniu techniki komputerowej (wykorzystanie jej w sterowaniu procesami technologicznymi jak i zarządzaniu).

Absolwent prezentował będzie postawę przedsiębiorczą, osoby w pełni odpowiedzialnej za podejmowane decyzje i świadomie wpływającego na otaczającą go rzeczywistość. Postrzegającego zmiany jako szansę a nie zagrożenia. Przedsiębiorcy rozumiejącego znaczenie jakości produkcji, rolę kosztów i innych zagadnień związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa, aktywnie uczestniczącego w życiu społeczno-gospodarczym środowiska.

pobrano w całości z http://www.pwsz.sulechow.pl/index.php?id=doc/plany_s/zpppr

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group